КАК СЕ ДОКАЗВА ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕКАРСТВО И КАКЪВ Е ЕФЕКТЪТ ОТ ЧЕСТ ПРИЕМ НА СУХИ ГРАНУЛИ.



Хомеопатичните лекарства имат свои собствени картини. Картина на хом.лекарство означава съвкупността от симптоми, които това лекарство може да предизвика в здрав човек. Съответно съгласно принципа на подобието лекарството може да излекува човек, който има подобни на проявените от лекарството симптоми.
Картина на хомеопатично лекарство се получава чрез метода на доказването. Доказване се осъществява чрез двойно сляп метод. Доказващите се разделят на две групи. Във всяка група има сходни по възраст и конституционални (трайни) характеристики, черти и белези хора, както и във всяка група присъстват възможно по равен брой и мъже, и жени (съответно във всяка група има и близки по възраст участници). Едната група ще приема пласебо, другата група ще приема хомеопатично лекарство, като двете групи приемат назначеното им (пласебо или лекарство) по определена схема. Двойното засекретяване на препаратите е с цел премахване на автосугестирането (самовнушението) при доказващите. Тоест нито един участник не знае дали приема лекарство, или пласебо. Наблюдаващите супервайзори също не знаят това. Препаратите се приемат и от двете групи по определена схема, но при НЕИЗМЕННИ ДОЗИ И ПОТЕНЦИИ на лекарството за определен срок. лекарството не се динамизира, ТОЕСТ СЕ ПРИЕМАТ ГРАНУЛИ В СУХА ФОРМА. Всеки води дневник – и доказващи, и наблюдаващи. Симптомите се протоколират и обобщават. Ако симптоми, изявени от пласебо групата, са проявени  и при приелите реалното лекарство, то те СЕ ПРЕМАХВАТ от картината на лекарството. Процесът на доказване е доста по-сложен от накратко описаното, тук представям есенцията на метода и то съвсем неслучайно.
Можете да направите извода, че злоупотребата при прием на неизменни дози и потенции лекарства, тоест само на сухи гранули, без те да се разтварят във вода и динамизират (тоест променят), води до ДОКАЗВАНЕ или ПОТИСКАНЕ на реалните симптоми при човек, което потискане може да доведе до проява на болестта към по-вътрешни органи и системи.

Коментари

Популярни публикации от този блог

За хомеопатията, хомеопатите и медицината

СЛЕДРОДИЛНАТА ДЕПРЕСИЯ - КАПРИЗ ИЛИ ЗАБОЛЯВАНЕ